Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

torstai 12. maaliskuuta 2009

Pirkkalaiskirjailijat Hesarissa!
Hyvät ystävät ja kollegat, lukaiskaapa tämän päivän Hesari. (12.3.2009) Elämme aikaa, jossa paikallinen aviisi ei huomioi kotikaupungin kirjallisuutta eikä kulttuuritekoja. Onneksi valtakunnan ykköslehti tasoittaa tilannetta! Reilu puoli sivua juttua pirkkalaisten uusista nettisivuista. Erityisesti äänitearkistosta, mutta kommentteja on kyselty myös jäseniltä.

Kun Ollilan Simo sai digitoidut kuukausikokousäänitteet käsiinsä ja alkoi tehdä nettisivuja, mies vakuutti, että tällä aineistolla ylitetään uutiskynnys. Eikä väärässä ollut. Nyt meillä on valtakunnan fiksuimmat ja toimivimmat sivut. Tästä on hyvä jatkaa profiilin terävöitystä ja päivitystä. Meillä on hiton hienoja kirjailijoita elävien kirjoissa, mutta usein lehdissä haetaan Hesan tekijöille vastapainoa vain Turun runoliikkeestä. 

Tampere on kirjailijoiden kaupunki. Jos paikallinen päivälehti on sen unohtanut, taistellaan kirjallisen kulttuurin puolesta muilla foorumeilla. Tämä tiedosti myös kirjasto, joka järjesti pari viikkoa sitten tamperelaisten kirjailijoiden illan. Ja Metson sali oli tietty tupaten täynnä. Tamperelaiset haluavat lukea, nähdä ja kuulla kotikaupunkinsa kirjailijoita. Hienoa!

Kirkasta kevättä, terveisin 
juha siro

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu