Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

torstai 22. tammikuuta 2009

Outo otsikko

Hello ystävät! Aamulehden uutisointi ihmetyttää. Tämän aamun (22.1.09) etusivun tärppinä oli runoilijan kuva ja teksti: "Arto Lappi löysi kustantajan". Sisäsivulla ei asiasta ollut enempää. Vain maininta, että tulevilla kirjamessuilla julkaistaan Lapin uusi kirja, jonka kustantaja on Sammakko. Miten niin löysi? Lappi on julkaissut Sammakolta jo kolme kirjaa (ellei jo enemmänkin). 
AL:n etusivun teksti jättää oudon olon. Soisi, että toimittaja miettii muutaman hetken, ennen kuin naputtaa tällaisen otsikon. Usein käy muutenkin niin, että etusivun tärppikuva ja teksti lupaa jotain, jota sisäsivuilla ei sitten selvennetä tai kummemmin käsitellä.
terveisin juha

1 kommenttia:

Blogger Wilhelmiina kirjoitti...

Olen useinkin ihmetellyt Aamulehden juttujen otsikointia, erityisesti verkkoversiossa. Vaikuttaa joskus siltä, että juttuja otsikoi joku, jonka käsitys suomen kieliopista on parhaimmillaankin haparoiva. Yhdyssana- ja muita kirjoitusvirheitä riittää, eikä niitä pahemmin välitetä korjailla. Toisinaan otsikko on täysin käsittämätön: näennäisesti suomea, mutta lauserakenne niin kummallinen, että tarkoituksesta ei ota selvää se kaikkien tuntema erkkikään.

Malliesimerkkinä vaikkapa 20.1. julkaistu huippuotsikko "Joka viides jätti kännykkä", jonka merkitystä suuri osa lukijoista ei kommenttien perusteella onnistunut selvittämään edes uutisen luettuaan. (Löytyy osoitteesta: http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/joka-viides-jatti-kannykka/126005)

Jonkin verran hilpeyttä herätti taannoin myös juttu, jonka mukaan uusi Bond-elokuva "pelittää kuin tauno tiikeri" - mitä tuo ihmeotus sitten lieneekään.

Noh. Ehkä oikolukija ja/tai päätoimittaja on vain lomalla - erittäin pitkällä sellaisella. ;)

22. tammikuuta 2009 klo 19.08

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu