Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Tervetuloa Pirkkalaiskirjailijoiden uuteen blogiin!

Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta kirjallisuudesta kiinnostuneet lukijamme saavat näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

Vuonna 1943 perustettu Pirkkalaiskirjailijat ry oli ensimmäinen paikallinen kirjailijayhdistys Suomessa. Yhdistyksemme on toiminut henkisenä kotina monille merkittävät jäljet suomalaisuuteen jättäneille kirjailijoille kuten Väinö Linnalle, Lauri Viidalle, F.E Sillanpäälle, Eeva-Liisa Mannerille ja Kalle Päätalolle.

Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa suurta yleisöä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tästä työstä kertovat esimerkiksi järjestämämme kirjallisuustapahtumat sekä Tampereen keskustassa sijaitseva Kivikirjasto-veistoskokonaisuus.

7 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä näyttävät Simon rustaamat sivut. Tänne Suomenselän korpeen hautautuneen pirkkalaisen kannustuskarjaisu: KIRJOITTAMAAN! kaikille yhteisesti. Prahan kuukauden jälkeen olo on kuin päin seinää juosseella. Lienee kysymyksessä Kafkan varjo(stuma). Kyselisin, onko kenelläläkään halua luopia Meyrinkin kauhuklassikosta Golem?

Seppo Järvinen

18. joulukuuta 2008 klo 23.23

 
Blogger Anneli kirjoitti...

Hyvä kehoitus. Blogissa pitää olla elämää, vaikkapa suorastaan elämöintiäkin.
Prahalla oli sinuun sitten outoja vaikutuksia, kun Golemia rupesit kaipaamaan?

8. tammikuuta 2009 klo 22.19

 
Blogger Anneli kirjoitti...

Mitä kettua! Kirjoitin tähän kommentin, jossa pohdin syvällisesti Prahan ja Golem-kaipuun yhteyttä, vaan mihin katosi kommenttini??

9. tammikuuta 2009 klo 16.05

 
Blogger Anneli kirjoitti...

No hitsi. Nyt se tuli näkyviin. Paranormaaleja ilmiöitä?

9. tammikuuta 2009 klo 16.06

 
Blogger Anneli kirjoitti...

Tämä on todella paranormaalia. Kommentoin tähän, kommentti näkyy, mutta seuraavalla kerralla ei näykään. Vai iskeekö sensuuri? Ei luulisi muuta sensuroitavaa olevan kuin sanottavan vähyys...

9. tammikuuta 2009 klo 16.32

 
Blogger Sebastianos kirjoitti...

Kiva Anneli, että vastasit!

Juu. Viime Prahan reissulla etsin Juutalaiskorttelien putiikista mystisen Golemin pystiä. Rihkamakioskeista niitä saa halvalla, mutta tämä yksi ainokainen hirvityinen maksoi niin hunajaa, että tyydyn katsomaan itseäni peilistä.

Gustav Meyrinckin Golem-opus on lisäksi hakusessa. Siitä tuli aikoinaan Likeltä painos, mutta nyt kirjaa on tosi vaikea löytää.

Yritän vääntää Prahaa sivuavaa opusta, siksi metsästän kirjaa. Kirjallisilta ansioiltaan opus Golemista ei ole häävi - siitä on aikoinaan tehty hyvä mv-kauhuklassikko. Kukapa tietäisi, mistä tätä voisi metsästää dvd:nä. Tiedän, että kopio on olemassa.

Prahasta muuten sen verran, että koukkuun jäät. Vältä kuitenkin menemästä pahimman turistiryysiksen aikaan. Siellä on japseja tuhansittain joka kolo täynnä ja keskustan kadut käyneet sileiksi, joten voipi vaikka taittaa niskansa.

Tsekkien yhtiöllä lennät Prahaan jopa niinkin halvalla kuin 180 juoroa.

Kannoillasi seuraa Kafkan varjo...

Sebastianos alias
Seppo Järvinen
korwen huuhkain
pirkkalaisten etäispesäke Soinin Kukonkylässä
Tien nimi on muuten Hautakyläntie...

12. tammikuuta 2009 klo 17.19

 
Blogger Sebastianos kirjoitti...

Korjaus kirjailijan nimeen:

Gustav Meyrick: Golem

Sinne jonnekin vanhan synagoogan vintin pimeyteen rabbi Löwin savesta veistämä Golem-hirvitys on teljetty. Joka kahdeskymmens vuosi Golem onnistuu kolistelemaan kaupungille. Jos jossakin olen tuntenut karmeata paniikkia, niin Juutalaisten vanhalla hautausmaalla. Lienee haudattu vainajia viiteen kerrokseen muutaman sntin välien. Kun sikin sokin olevia hautakiviä näyttää olevan kuin kuusessa neulasia ja varsin pienellä alalla, niin vaistomaisesti alkaa etsiä ulospääsyä.

Lisää iltaöisiä Prahan hautausmaakokemuksia tulossa. Etsin Kafkan hautaa - pimeässä.

Sebastianos alias Seppo Järvinen

13. tammikuuta 2009 klo 0.33

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu