Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Marraskuussa Tarttoon?

Marraskuu, kuoleman kuu... Olisiko marraskuu Tartossa tätä meikäläistä versiosta eläväisempi ja inspiroivampi? Pirkkalaiskirjailijoille tarjoutuu nyt mahdollisuus hakea Tartossa sijaitsevan Tampere Majan kirjailijaresidenssiin marraskuuksi 2009.

(Hälle, jolle Tampere Maja -nimi ei soita päässä yhtään kelloa, tiedoksi, että se on Tampereen ja Tarton kaupunkien kulttuuri- ja yhteistyökeskus, joka sijaitsee aivan Tarton keskustassa.)

Kysymys on siis Tampereen ja Tarton kaupunkien välisestä kirjailijavaihdosta, jonka merkeissä Tampereelle, Palanderin talon taiteilijaresidenssiin, tulee nyt helmikuuksi asustelemaan tarttolainen runoilija Jyri Kaldma. Aikaisemmin meikäläiset kirjailijat ovat voineet hakea Tarton residenssiin niin ikään helmikuuksi, mutta kiinnostus on ollut jostain syystä hiukan laimeaa. Jopa niin vähäistä, että viime vuonna kukaan meistä ei hakenut Tampere Majan residenssiin. Ihme juttu mielestäni. No, helmikuusta on kuulunut vähän mutinaa, se on joidenkin mielestä kehno ajankohta, joten nyt kokeillaan loppuvuotta ja sen ihanaa, tunnelmallista marraskuuta! On tietysti paljon heitä, jotka jättäisivät marraskuun kokonaan väliin, mutta ehkä se kannattaa elää juuri Tartossa?

Muuten kirjailijavaihdon käytännöt ovat ennallaan. Tampereen kaupunki myöntää Tarttoon lähtevälle kirjailijalle tuhannen euron stipendin. Siihen sisältyvät matkakulut. Tampere Maja tarjoaa kirjailijalle 2.11.09-30.11.09 ajaksi vierastalostaan viihtyisän vinttikamarin (sis. mm. sängyn, pöydän, mikroaaltouunin, suihkun, internetyhteydet) ja aamiaisen. Sekä mahdollisuuden tavata paikallisia kirjailijoita, solmia kontakteja ja nauttia paikallisesta kulttuurista monin tavoin. Kirjailijamme pääsee myös osallistumaan Tarton kirjailijaliiton järjestämään yhteiseen kirjailijailtaan ja voi - halutessaan - kertoa jotain itsestään ja työstään sikäläisille kollegoille.

Haku Tampere Majan residenssiin alkaa helmikuussa, ja Tampereen kaupunki lähettää meille kaikille siitä vielä kirjeet. Allekirjoittaneelta voi myös kysyä asiasta lisää.

Niin ja tänne blogiin otetaan mielellään kommentteja kaikilta Tampere Majan residenssissä jo vierailleilta. Huhuu, Seppo Parkkonen ja J.K.Ihalainen...

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu