Pirkkalaiskirjailijoiden toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä lukemaan ja tuoda kirjailijoita lähemmäksi lukevaa yleisöä. Tämä blogi on avoin foorumi Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsenille. Sen kautta haluamme antaa lukijoillemme näköalan kirjailijan arkeen ja juhlaan.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Pelastakaa Oriveden Opisto!

Kirjailijat eivät synny tyhjästä. Olen järkyttynyt Kansanvalistusseuran aloittamista YT-neuvotteluista Oriveden Opistossa. Oriveden Opiston sanataiteen linja on maamme perinteikkäin, vanhin ja monipuolisin kirjailijakoulu. Kirjoittajalinjalta tai kesäkursseilta ovat hakeneet oppia kymmenet kirjailijat, mm. Enna Airik, Annika Eräpuro, Paula Hahtola, Kaarina Hazard, Jyrki Heikkinen, Riina Katajavuori, Lealiisa Kivikari, Janne Kortteinen, Laura Kuitunen, Martti Linna, Pasi Lönn, Juha Maasola, Mark Mallon, Mari Mörö, Sarri Nironen, Inka-Annikka Nousiainen, Annukka Peura, Jaakko Pietiläinen, Matias Riikonen, Jemina Staalo, Panu Tuomi, Taija Tuominen ja Riitta Uusitalo.
Sisäoppilaitoksessa pienellä paikkakunnalla talven aikana opiskelu on huomattavasti tehokkaampaa kuin jos samat kurssit pidettäisiin Tampereella. Muiden taiteenalojen (kuvataide, musiikki) opetus samassa rakennuksessa suo harvinaisen mahdollisuuden poikkitaiteellisuuteen. Oriveden Opisto on poikkeuksellinen opinahjo ja ehtymätön inspiraation lähde, jota ilman suomalainen taide- ja kirjallisuuselämä olisi merkittävästi köyhempi.

Päivi Alasalmi, kirjailija, Oriveden Opiston kirjoittajalinjan oppilas vv. 1985–86.